MacOS’ta Kullanmaktan Vazgeçemediğim 5 Uygulama

22 September 2023

Gerek öğrenci olun gerek çalışan eğer bir Mac bilgisayarınız var ise bu uygulamalar hem günlük hayatınızı hem üretkenlik odaklı çalışmalarınızı oldukça rahatlatacak!

Be Focused

Bir proje geliştirirken veya ertesi günkü sınava çalışırken hepimiz odağımızın kaydığını, kendimizi Instagram’da bulduğumuzu veya birden bire WhatsApp’ten mesajlaşmaya başladığımızı yaşamışızdır. Bunu engellemek için Pomodoro zaman yönetim yöntemini uygulayabilirsiniz. Be Focused bu tekniği kullanan bir zaman sayacı. Aslında düzenli çalış-mola ver ikilisi içinde size molanızdan veya çalışma sürenizden ne kadar kaldığını ve kaç döngü geçtiğini gösteriyor. Kaç dakika çalışıp kaç dakika dinleneceğinizi, ve bunu günde kaç kere yapacağınızı ayarladıktan sonra odağınızın kaymasını bir nevi engelliyor.

App Store Linki

Be Focused Mac Ekranı

Dropzone

Dropzone, Apple Finder arayüzünde dosya taşıma, gönderme, sabitleme işlerini rahatlatan bir uygulama. En sevdiğim özelliği taşımak istediğiniz dosyaları taskbardaki Dropzone icon’una sürüklediğinizde bu dosyaların geçici olarak orada bulunması. Bu noktadan sonra dosyaları nereye koyacaksanız Dropzone içinden sürükleyip bırakabiliyorsunuz.

App Store Linki

Dropzone Sürükle Bırak Özelliği

ImageOptim

ImageOptim isminden de anlaşılabileceği gibi imaj (görsel) optimizasyonu yapan bir program. Kalite kaybına neden olmadan, dosyaların küçülmesini sağlıyor. Aşağıda örnek bir kaç görselin ne kadar küçüldüğünü görebilirsiniz. Bunun yanında bedava olması da cabası.

Resmi İndirme Sayfası

ImageOptim Ekranı

Magnet

Listedeki tek paralı uygulama olan Magnet, aslında birden çok işletim sistemi kullanan ve ekran düzenine önem veren kullanıcılar için biçilmiş kaftan. Apple pencere düzenleme konusunda oldukça zayıf durumda ve çoğu kullanıcı pes edip düzensiz bir sürü pencerede çalışıyor. Magnet ise Mac’te olmayan ancak Windows’un ekranın belli yerlerine götürdüğünüz zaman ekranın bir kısmını veya tamamını kaplayan özelliğini Mac’te kullanmanızı sağlıyor.

App Store Linki

Magnet Çalışırken

Color Slurp

Brooklyn 99 Slurp Slurp

Aslında olukça basit bir renk kodu öğrenme uygulaması. Ekranda görünen renklerin üzerine sürükleyince size o rengin ne olduğunu gösteriyor ve basarsanız da HEX kodunu kopyalıyor. Bastığınız anda Slurp diye ses çıkarması da güzel bir dokunuş olmuş.

App Store Linki

Bu uygulamalar benim işin vazgeçilmez, belki sizin için de olur. Herkese iyi günler dilerim!

Socials